Bloggen..?

Ik heb al een hele tijd na zitten denken over verschillende manieren om mijn creativiteit ergens in kwijt te kunnen. Ik ben kat-uit-de-boom-kijker, fanatieke nadenker, een criticus met een enorm leergierige geest, niet zo spraakzaam totdat ik je goed ken, dan praat ik je oren van het hoofd. Het is altijd spitsuur binnen in mijn hoofd, maar HOE krijg ik het eruit? “Hoe kan ik hier iets leuks mee doen?“, heb ik mezelf lange tijd afgevraagd. Ik heb vaker geprobeerd te schilderen om mijn belevingen te kunnen uiten op doek, maar dat heb ik niet langer dan een maand volgehouden moet ik zeggen. Tekenen kon ik vroeger nog wel (of dat nog steeds zo is, weet ik niet) maar het was nooit dé manier om mezelf te uiten. Woorden doen het hem voor mij. Ik houd daarom ook enorm veel van zingen en zing enthousiast liedjes die me raken uit de volle borst mee, maar liedjes zijn de gedachten en gevoelens van anderen..

Ik moest iets vinden wat van mij is, waar ik al mijn gedachten, ideeën, frustraties, ervaringen in kwijt van. En hier is het dan.. Een blog. Ja. Ik ga bloggen.

Een blog dat bestaat uit allerlei stukjes van mij, die samen uiteindelijk een samenhangend geheel zullen vormen van wie ik ben (dat zou voor mij in ieder geval heel fijn zijn). Tegelijkertijd is dit ook iets van mij wat ik kan meegeven aan anderen, waarmee ik anderen wil inspireren, wil laten denken, laten stilstaan, ook eens op een andere manier wil laten kijken naar de wereld.

Dit is dan ook mijn manier van kijken naar de wereld. Mijn manier van kijken naar de mensen en mijn manier van kijken in wie we Zijn. Ik heb tot nu toe heel erg veel gelezen en word altijd heel erg gelukkig als ik dingen lees van mensen die op eenzelfde manier denken of dezelfde dingen meemaken. Ik vind het altijd interessant om te weten waar anderen tegenaan lopen en hoe zij hiermee omgaan, succes verhalen, maar ook horror verhalen, het hoort er allemaal bij. Juist om die redenen wil ik ook weer mijn verhaal meegeven aan anderen. Misschien maakt het je blij, misschien verdrietig, misschien lijkt het alsof ik totaal van een andere planeet kom (zou best kunnen) of voel je je juist niet meer alleen.

Dit is ook voor mij leuke nieuwe uitdaging en tegelijkertijd een (her-)ontdekkingsreis. Ik weet niet langs welke eilandjes ik terug ga varen om te kijken naar welke dingen mij hebben gemaakt tot wie ik ben. Ik weet ook nog niet hoe alles zich gaat ontwikkelen in mijn leven, waar ik andere mensen mee naartoe neem, maar ik geniet er nu al van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s